Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Het Bos viooltje
Mijn leven als 50+er
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Leuk dat ik mijn verhaal kan schrijven op mijn weblog en dat jullie mijn verhalen kunnen lezen. Eenvoud is je levenspad bewandelen met precies genoeg bagage. Schroom niet om iets in mijn gastenboek te zetten!!!



Mijn Profiel

martineke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen


Braziliaans bloed
03 november 2012 12:32

Geen oergondisch recept maar w...
27 september 2012 15:04

Zomersoep van venkel en tomate...
25 augustus 2012 11:14





Fotoboeken


Denemarken (1)
_
Het bos viooltje (3)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Catharina van Joca's wandelwegen
14 januari 2013 09:44
_
Bedankt voor je teactie elders en neem je tijd voor het andere. ik wacht rustig af als jij eraan toe bent. een groet vanuit het westen.

Catharina van Joca's wandelwegen
08 januari 2013 08:39
_
Zie dat je niet meer blogt. hoe is het? bedankt voor je reactie op mijn artikel. zou me kunnen voorstellen het e.e.a. niet in het opebaar te vertellen.

Catharina van Joca's wandelwegen
03 november 2012 08:37
_
Jammer dat je weinig tot niet "blogt" zodat ik ook daar kan reageren maar ja het zij zo;o) wens je een goed weekend toe. het liefst zonder pijn.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 01:08
_
Redone Online

Door Rob1949 om 00:47
_
Rob1949 Online

Door LadyLely om 00:31
_
LadyLely Online

Door barth. om 00:21
_
Barth. Online

Door LuckyWim om 00:19
_
LuckyWim Online

Door Iney om 00:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Iney om 00:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Iney om 00:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Genieten .



Oergondisch genieten, ofwel het Paleo dieet een andere manier van eten en genieten.

Een aantal jaren heb ik darm problemen, van alles geprobeerd dieten vezels noem maar op.Darm onderzoeken bloedonderzoek, tot een fysiotherapeut mij het advies gaf om een orthomolucair voedingskundige te raadplegen.
Er gaat van alles door je heen, als een maag lever darm arts het niet kan vinden kan hij of zij dat dan wel?
Ja, binnen een paar maanden was ik al een heel eind, de klachten werden minder en ik kon weer aan mijn sociale contacten meedoen en ik kreeg weer wat meer energie.
Ik was er nog niet met de nodige voedingssuplementen vitamines en visolie etc capsules om je darmflore weer stabiel te krijgen en met de uitslag u hebt ook een koemelk intolerantie/allergie ging ik naar huis en aan de slag.

Het is een hele andere manier van leven van eten maar wel van genieten.Creativiteit noem maar op.

Om een verhaal kort te maken en jullie ook te laten genieten van wat ik heb mogen ondervinden zal ik de komende tijd regelmatig een menu op deze site zetten.
Ook een dag indeling. Ik kreeg een wens mee dat ik er van mocht genieten succes hier mee mocht behaalen en een gezonde darmwerking mocht behouden.
En een stukje creativiteit is wel zo gemakkelijk.
Ik houd van koken en vraag maar als er vragen zijn.


Venkelsla met forel of zalm

1 kleine venkelknol,
1 advocado,
1 ei,
50 gr. gerookte zam of forel,
1 eetl. pijnboompitten
1-2 eetl. pompoenpitoliem of olijfolie
1 eetl. pesto,
1eetl cotroensap,
peper en zout

Kook het ei en snijd het fijn.Snijd de venkel in reepjes, de vis in stukjes en de advocado in repen.Rooster de pijnboompitten licht in een droge pan.
maak een dressing van pesto, olie en cotroensap. Meng de ingredienten met elkaar en maak de salade op smaak met peper en zout. Strooi de pijnboompitten over de salade.

Variatie: gebruik voor een vegitarische salade twee eieren in plaats van vis.



Warme maaltijd voor 2 personen.

Een vleesgerecht zoals een stoofpot met rundvlees, gebakken tartaar (150 gram p.p. ) lamsburger, pittige gebakken kip of kalkoen met Garam masala.

Bloemkool met knoflook

1 middelgrote bloemkool, 2-3 teentjes knoflook, 4 eetl. Olijfolie.

Snijd de bloemkool in roosjes en kook de groente beetgaar. Snijd de knoflook in stukjes en bak deze even in de olie tot ze net beginnen te verkleuren. Giet de olie met de knoflook over de bloemkool.

Gebakken bataat

400-500 gram bataat, 4 eetl. Olijfolie, 2 takjes rozemarijn.

Schil de bataat en snijd de knol in stukjes. Verwarm de olijfolie in de koekenpan en bak de bataat zachtjes gaar. Knijp of snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn en strooi deze over de bataat.

Variatie: gebruik knolselderij in plaats van bataat.

Recept Notenbrood

150 gram amandelen

150 gram walnoten

150 gram hazelnoten

Of 450 gram gemende ongezouten noten

6 eieren

Voor de vulling: zoet , neem gedroogd fruit, neem gehakt of vleeswaren en /of olijven.

Cake vorm

Maak de noten met een keukenmachine of staafmixer fijn tot meel. Kluts de eieren en doe ze door het notenmeel.

Voeg de vulling toe, gedroogde fruit zoals abrikozen vijgen, dadels, rozijnen, cranberry’s met 1 theelepel honing en bij hartig gebruik kruiden, gehakt, vleeswaren olijven om op smaak te maken.

Doe dit alles in een ingevette cakevorm.

Bak 30 minuten in een oven van 180 C, afgedekt met aluminiumfolie, daarna nog eens 20-30 minuten zonder aluminiumfolie.

Snijd het brood in gelijkmatige plakken.

Eet smakelijk!!

Kastanjepannenkoeken.

80 gram kastanjemeel (verkrijgbaar in reformzaak of biologische winkel).

1 ei.

Water of melk of kokosmelk tot pannenkoekdikte toevoegen. Soms bakt het beter met water om dat melk meer plakt.

Proberen wat het beste werkt.

Maak een beslag van bovengenoemde ingrediënten, bak pannenkoeken.

Voor de vulling kunt u hartig gehaktmengsel, avocado puree, of plakje vleeswaren gebruiken.

Voor een zoete vulling denk aan banaan -vijgenpuree.(1 banaan pureren met 3 vijgen), of plakjes appel.

Eet smakelijk

Forel in een jasje,

forel
kop broccoli roosjes
rode biet in plakjes
een paar theelepels olijfolie
een eetlepel verse dille
groene bladsla naar behoefte
aluminiumfolie

bereiding:
verwarm de oven tot 180 graden
plaats de forel op eem groot stuk aluminium folie.
Het fijne van dit recept is dat het gerecht met gegrilde als rauwe groente gemaakt kan worden. Plaats de groenten naast de vis op de folie om deze te grillen.
Bedruip de ingredienten met olijolie en met dille kruiden.Dek alles af met nog een stuk folie en vouw we de randen om tot een pakketje.Bak het pakketje gedurende 25 a 30 minuten.
Wanneer de voorkeur uitgaat naar rauwe groenten, leg deze dan niet op de bakplaat. Serveer de vis en groenten op een bedje van sla.

Eet smakelijk.!!



Artikel links


Geplaatst op 20 juli 2012 15:42 en 2811 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Martineke  
22 jul 2012 19:20
smaakstoffen en E nummers.
Er is een klein boekje te koop dat heet Wat zit er in uw eten?
Hierin staan alle E nummers die in onze voeding dranken en medicijnen zitten vermeld gelang de zwaarte of foute stoffen in kleuren codes vermeld.
De E 600 nummers 600 en hoger dit zijn de meest agresieve en belastende stoffen.
De smaak en kleurstoffen. Ook onze voeding zit vol met smaakstoffen de dikmakers, aan de ene kant stoppen de fabriakanten deze toevoegingen er in en aan de andere kant worden we op de vingers getikt dat we te dik worden,soms ook op advies van de regering en aan de andere kant worden we bestraft met hogere premies etc. Dit is het gevolg ook van deze snelle consumptie maatschappij, niemend heeft tijd atltijd dat gehaast en gejakker . Ik kan alleen maar zeggen mensen let op wat je eet en eet gezond en gevarieerd. Zonder toevoegingen van smaak en kleurstoffen. Hierdoor ga je alleen maar meer eten je raakt niet verzadigd.

De ADHD gevallen en ander aandoeningen worden hierdoor alleen maar versterkt.

Martienek

Martineke  
23 jul 2012 12:22
Ik heb nog meer recepten en tips die zal ik de komende tjd wel op mijn site zetten. Ik weet ook door evaring en ik denk dat wanneer je intresse hebt in koken en je voelt je er goed en beter bij, deze manier van eten je intresse gewekt. iEr zijn zoveel recepten mooie gemakklijke en ook met de "gewone recepten kun je hele lekkere gerechen bereiden.
Ik kreeg van de cardioloog mee en goed op het hart gedrukt geen pakjes of andere kant en klare gerechten. Ik kook alles puur, mijn partner eet mee maar wel met pasta en aardappelen etc.

Het Paleo of oergondisch genieten eet geen producten van de nachtschade familie aardappelen etc.

Kan hier uren over vertellen heb ook nog weer nieuwe recepten zet ik vanmiddag op de site.
_





_
Baronesse.1  
24 jul 2012 14:56
Toevallig las ik een uurtje geleden hierover in een Margriet van een paar weken geleden. Het is wel enorm aanpassen en een totale verandering van wat een mens in onze maatschappij normaal eet.
Ik voel me wel aangetrokken maar ben bang dat ik het gewoon niet meer in mijn leven kan inbouwen.

Martineke  
24 jul 2012 16:47
Hallo Baronesse,
Ik moet toegeven het is ook een stap die je maakt. Als ik niet zoveel problemen indervond met "voeding"was ik er ook niet op gewezen. Mijn dochter heeft ook problemen met voeding vooral met smaak en kleur stoffen met de E nummers,ook mijn zus en ik zelf en velen om mij heen.
Mijn partner doet gepast mee hij eet alles wel puur zonder toevoegingen, hij eet wel aardappelen en pasta etc.en brood.
maar bak ik pannekoeken van kastanjemeel of amandelmeel gebruik ik ook voor vele variaties eet hij heerlijk mee.
Ik gebruik geen koemelk wel soja.
Ik maak keuzes en probeer wat goed bij mij past.
Het bodywatch dieet is minder streng en werkt goed bij darmproblemen. Ik houd het op puur wat het seizoen ons bied en biologisch.

Groet Martiineke
_





_
Baronesse.1  
24 jul 2012 17:58
De zoon van mijn vriendin, nu 23 jaar heeft vanaf zijn geboorte problemen met zijn voeding maar dan vooral wat betreft allergieën. Kan niet tegen tarwemeel, melkproducten, eigeel, noten,erwten en bonen, en uiteraard alle smaak, kleur en houdbaarheids toevoegingen. Toen ze jaren geleden regelmatig bij mij in Tunesië vakantie hielden fleurde het kind steeds helemaal op. Verse producten zo van het land, heerlijk fruit en simpele bereidingen. Dat is toch wel het bewijs dat de voedselindustrie mensen doodziek en ongezond dik maakt.
Helemaal omschakelen lijkt me ook heel moeilijk om in je sociale leven in te passen, vaak eten bij en met anderen is dan lastig. Maar ik hou het in mijn achterhoofd en eet toch vaak puur. Daarnet een enorme Artisjok opgepeuzeld als voorgerecht. Daarna nog een salade met kip, geen vulmiddelen zoals pasta. Ik ga je in ieder geval hier volgen.

Martineke  
25 jul 2012 09:12
Het boekje waarin in beschreven staan wat er in uw eten zitten aan additieven, de verschillende categorieen. Bijvoorbeeld de keleurstoffen - genummerd van E100 tot E180 soms ook wel aangduid als C.1.75300 met name aan het einde van de lijst ingredienten voor cosmetischeproducten. Deze kleurstoffen worden gebruikt om onze aandacht te trekken, maar zijn schadelijk voor onze gezondheid.
De concerveermiddelen- genummerd E200 tot E297.
Voeidngszuren (antioxidanten)- genummerd van E300 tot E337 die de oxidatie van voedingsmiddelen voorkomen, verkleuring en uitdrogingdus.
Emulgatoren die de bereiding van producten stabiliseren, de smaakversterkers (vermijd altijd E621) en de synthetische zoetstoffen die suiker vervangen. met synthetische zoetstoffen maken ze producten light zonder suiker. Zonder suiker betekent een vrijbrief voor consumptie, want je kunt er niet dikker door worden. Op de verpakking word meestal niet vermeld wat bijvoorbeeld aspartaam wel tot gevolg kan hebben en dat is bepaald niet gering. Aspartaam E951 is een waar vergif een neurotoxisch product dat meer dan 92 ziekteverschijnselen kan veroorzaken, dit additief had nooit toegestaan mogen worden. Zie wat zit er in uw eten Courinne Gouget
_





_
Schemmekes  
06 aug 2012 20:21
Kwam dit allemaal toevallig tegen dankzij de nieuwsbrief van 50plusser. Door onze oudste zoon op het paleo principe opmerkzaam geworden. Het is inderdaad een heel gepuzzel nu nog (zijn nog maar 4 weken bezig) om elke keer weer iets anders op tafel te krijgen. Gelukkig is er heel veel op internet over te vinden. Zowel in het engels als het duits. Veel meer als in het Nederlands. Bij ons doen we het om gewoon fitter te worden en wat af te vallen. Hoe het uitpakt zien we op termijn wel. Afvallen doet we allemaal. Het eten is zeer smakelijk en zeker geen hongerlijden hoor. Het brood mis ik niet, de aardappelen soms wel, maar ach, dan smokkelen we gewoon een keer en doen ergens 1 of 2 aardappelen doorheen.
Hoe dan ook zal ik deze site in de gaten houden en hoop wat leuke recepten te vinden en misschien ook te kunnen plaatsen.

Gast  26 feb 2013 13:31
Cassave of Maniok is een goede aardappelvervanger, gewoon koken met bio kruidenbouillonblokje, of lekker papje koken van kokosmelk en amandelmelk. Jammie.

Jessica (Doe bijna 1 jaar oergondieën en nog nooit in mijn hele leven zo fit geweest) (ben sinds 3 jaar 50+ )
_





_
Martineke  
26 feb 2013 18:52
Bedankt voor je reactie, casave ,maniok ? dit ken ik niet waar kun je dat kopen misschien ook in een biologische winkel. Ik hou van andere producten en helemaal als het paleo of oergondisch genieten.
Ik heb onlangs bloemkool puree met geiten kaas en de groene blederen van de bloemkool ook koken bereiden als andijvie even kort de kook er over een beetje walnoot olie en smullen.