Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Het Bos viooltje
Mijn leven als 50+er
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Leuk dat ik mijn verhaal kan schrijven op mijn weblog en dat jullie mijn verhalen kunnen lezen. Eenvoud is je levenspad bewandelen met precies genoeg bagage. Schroom niet om iets in mijn gastenboek te zetten!!!



Mijn Profiel

martineke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen


Braziliaans bloed
03 november 2012 12:32

Geen oergondisch recept maar w...
27 september 2012 15:04

Zomersoep van venkel en tomate...
25 augustus 2012 11:14





Fotoboeken


Denemarken (1)
_
Het bos viooltje (3)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Catharina van Joca's wandelwegen
14 januari 2013 09:44
_
Bedankt voor je teactie elders en neem je tijd voor het andere. ik wacht rustig af als jij eraan toe bent. een groet vanuit het westen.

Catharina van Joca's wandelwegen
08 januari 2013 08:39
_
Zie dat je niet meer blogt. hoe is het? bedankt voor je reactie op mijn artikel. zou me kunnen voorstellen het e.e.a. niet in het opebaar te vertellen.

Catharina van Joca's wandelwegen
03 november 2012 08:37
_
Jammer dat je weinig tot niet "blogt" zodat ik ook daar kan reageren maar ja het zij zo;o) wens je een goed weekend toe. het liefst zonder pijn.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door betty3 om 15:43
_
Betty3 Online

Door Alies000 om 15:43
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door Loezie om 15:42
_
Loezie Online

Door Alies000 om 15:42
_
Alies000 Online

Door daan56 om 15:35
_
Daan56 Online

Door fraagis om 15:35
_
Fraagis Online

Door Rosalina42 om 15:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Geertje935 om 15:30
_
Geertje935 Online





_

Andere artikelen



Zomersoep van venkel en tomaten. 4-6 personen


een aantal ingredienten voor de venkel tomaten soep

Deze soep is heerlijk op een zomerse dag, bereidings tijd 20 min.

Ingredienten:

flinke scheut olijfolie

jgesneden spek,
250 gram gehakt (runder of kip)
knoflook naar behoefte ( ik gebruik veel knoflook 4 a 5 teentjes)
gember vers of uit een pot gesnipperd
2 normale wortels
2 uien
3 knolvenkels
prei

ad selserij.
4 vleestomaten
tomatenpuree blik en tomaten blokjes 2 blikjes
bouillon damhert 4 a 5 blokjes 1 tot 1/5 ltr ketjap pittig
oeregano vers of gedroogd
laurier en of citroenblad verkrijgbaar in een toko
eventueel een stukje verse peper
peper en eventueel zout voor de niet natrium arme eter.

tip: voor het serveren fijngehakte koriander geeft een lekkere oosterse smaak.


Neem een grote pan, doe er de olijfolie in en verhitten, knoflook spek en uien glazig fruiten de gember even meebakken- wortel venkelknollen fijn snijden en mee bakken.
tomaat in blokjes snijden ook even meebakken.
2 blik tomaen blokjes toevoegen en de tomaten puree.
Dit alles op een hoog vuur even om scheppen, voeg de bouillon gehaktballetjes en de kruiden toe,even aan de kook brengen en op zacht vuur even laten staan.
Voeg de fijngesneden prei laurierblad en citroenblad toe en een scheutje sojasaus (ketjap) toe.

Eet smakelijk!!



venkel tomaten soep



Geplaatst op 25 augustus 2012 11:14 en 2502 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Martineke  
31 aug 2012 15:47
Damhert, Catharina is de merknaam van de zoutarme E-nummer vrije bouillon.
Lekker en een klein beetje gemakkelijk. Venkel is een frisse zomer groente het smaakt naar ja naar wat het is lekker en niet bewerkelijk.
Als je alle groentes gesneden hebt wat in een kwartiertje is gebeurd is de rest bijzaak.
Wij eten ook nog maar twee keer in de week een klein stukje vlees, ik krijg daar rillingen van. Het begint mij tegen te staan.
Af en toe een eitje noten en zaden ken jij chia zaad, hiervan doe je een eetlepel in een glas water nen zet dit een nacht in de koelkast. Het word drillerig dit doe ik in een blender met een stukje banaan aardbei of iets dergelijks en een appel. Heerlijk om te drinken tussen door en het zorgt er voor dat je een voldaan gevoel.
Zet het nog wel eens op de site,je kunt er heel veel mee en er zit veel omega 3 etc.

Martineke  
01 sep 2012 20:54
Hoe het met mijn gezondheid gaat ach mijn darmen gedragen zich netjes zolang ik mij aan de regels houd, geen koemelk en geen witmeel producten. Hoe het verder gaat doe ik liever per mail.
Ik verbaas mij over jou conditie je verhalen je wandelingen en heel enthausiast.(?)

Het letter type en kelur hoe krijg je dat voor elkaar?
Morgen ga ik een bezoek brengen aan De Nooterhof Eartship in Zwolle. Verslag volgt met foto's.
_