Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Het Bos viooltje
Mijn leven als 50+er
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Leuk dat ik mijn verhaal kan schrijven op mijn weblog en dat jullie mijn verhalen kunnen lezen. Eenvoud is je levenspad bewandelen met precies genoeg bagage. Schroom niet om iets in mijn gastenboek te zetten!!!



Mijn Profiel

martineke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen


Braziliaans bloed
03 november 2012 12:32

Geen oergondisch recept maar w...
27 september 2012 15:04

Zomersoep van venkel en tomate...
25 augustus 2012 11:14





Fotoboeken


Denemarken (1)
_
Het bos viooltje (3)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Catharina van Joca's wandelwegen
14 januari 2013 09:44
_
Bedankt voor je teactie elders en neem je tijd voor het andere. ik wacht rustig af als jij eraan toe bent. een groet vanuit het westen.

Catharina van Joca's wandelwegen
08 januari 2013 08:39
_
Zie dat je niet meer blogt. hoe is het? bedankt voor je reactie op mijn artikel. zou me kunnen voorstellen het e.e.a. niet in het opebaar te vertellen.

Catharina van Joca's wandelwegen
03 november 2012 08:37
_
Jammer dat je weinig tot niet "blogt" zodat ik ook daar kan reageren maar ja het zij zo;o) wens je een goed weekend toe. het liefst zonder pijn.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door xxmokum om 23:42
_
Xxmokum Online

Door chinta1952 om 23:40
_
Chinta1952 Online

Door barth. om 23:36
_
Barth. Online

Door anna1951 om 23:34
_
Anna1951 Online

Door Conny48 om 23:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Conny48 om 23:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Conny48 om 23:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Conny48 om 23:30
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Pompoenensoep


Pompoen voor de soep!!

Je hebt nodig:
*Groete pompoen
*2 uien
* preiringen of lenteui naar behoefte
*olie of boter een a twee eetlepels
*knoflook naar behoefte (5 teentjes op een grote pan)
wel de kern er uit halen anders wordt het bitter, ook bij de ui de binnenste kern verwijderen.
*gerookt doorregen spek( dobbelsteentjes) twee a drie eetlepels.
gemberpoeder theelepel
kerrie poeder 2 theelepels
kippenbouillon
staafmixer
zure room en magere kwark


Pmpoen snijden schillen en de zaden verwijderen.
In stukken met een bodempje water aan de kook brengen. Als de pompoen na een minuut of tien zacht is van de kookplaat halen even laten afkoelen en daarna met de staafmixer pureren.
Spekjes uitbakken uien en knoflook toe voegen en kerrie en gemberpoeder dit even glazig laten worden pompoen en bouillon toe voegen.
Aan de kook brengen en op smaak brengen met eventueel peper en zout.
De dikte van de soep naar eigen wens eventueel meer of minder bouillon toevoegen.
Ook kun je om de soep aftemaken een beetje zure room en verse koriander toegen.
Lekker met stokbrood dit even met olie en knoflook besprenkelen en wat zeezout en even onder de gril.

Een eetlepe zure room vermengen met 100ml kwark dit mengen en een beetje fijngehakte selderij erdoor peper en zout. Schep dit aan tafel op de soep.

Eet smakelijk



Artikel links


Geplaatst op 08 oktober 2010 11:48 en 1450 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
BoekenGloed.1  
07 jan 2011 15:28
Super super heerlijk... Verse gember en rode paprika, wat selder en kurkuma erbij, zo doe ik het altijd